top of page

2021 - Az újratervezés és megújulás éve

Év végén mindig egy kicsit nosztalgikus hangulatba kerülök. Karácsony táján már motoszkál bennem a gondolat, hogy 1 hét és ennek az évnek is vége lesz. A gondolat hatására pedig cikázni kezdenek a kérdések bennem: miről szólt ez az évem? Mit értem el? Jobban telt ez a 365 nap, mint tavaly? Sikeresebbnek, boldogabbnak érzem magam, mint egy éve? Egyáltalán kell valamiben jobbnak éreznem magam? Mit kellett volna megcsinálnom, elkezdenem, de végül nem tettem meg és miért nem?

Utazás a Seychelle-szigetekre

Ez az év mozgalmasabb nem is lehetett volna számomra. Tavasszal, amikor végre kezdtek enyhülni a járvány okozta szigorítások, kolléganőmmel merészen nekivágtunk a nagyvilágnak és meg sem álltunk a Seychelle-szigetekig. Légitársasági dolgozóként persze könnyebb helyzetben voltunk, mint sokan mások, de valahogy akkor azt éreztem, mégis példát mutattunk sok embernek, hogy merjenek elindulni és újra utazni. A blogomban igyekeztem az utunkkal kapcsolatos összes hasznos információt, tippet leírni, és nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett az olvasóktól e kapcsán, amiért nagyon hálás vagyok.

anse royal_seychelle szigetek
anse aux pins_napfelkelte_seychelle szigetek

Munkahelyváltás és utazás a Maldív-szigetekre

1 hónappal később fordult egyet velem a világ, és állást kaptam a világ egyik legnagyobb elektronikai eszközöket gyártó cég magyarországi irodájában. A váltás előtt, a világ legjobb légitársaságával még elutaztam a Maldív-szigetekre, hogy az óceán közepén lezárjam életem egy fontos és meghatározó időszakát. Szinte napra pontosan 5 évig töltöttem be a Qatar Airways magyarországi marketing menedzseri pozícióját és élveztem az munkával járó minden szépséget és kihívást. Egyszer azonban minden korszak lezárul. 5 napot pihentem a szigeteken, de a napfény és az óceán lágy morajlása teljesen feltöltött. Sok mindent sikerült tisztáznom magamban, mit is szeretnék az életben még elérni, mik azok a dolgok, amelyek igazán fontosak számomra. Ebben a csendben, nyugalomban az ember jobban meghallja a belső hangját, és jobban tud befelé figyelve, saját magára, illetve a kérdéseire koncentrálni.

maldiv_szigetek; tengerpart
maldiv_szigetek madártávlatból

Catania és Bázel - két európai ékszerdoboz

A nyár leginkább az új munkahelyen való beilleszkedésről szólt, megtalálni a helyem a csapatban, és érezni, végre újra dolgozhatok kampányokon, vezethetek projekteket, kommunikálhatok külsős beszállítókkal, partnerekkel, ami sajnos az előző helyen már egyre kevésbé adatott meg. Szerencsémre két tervezett utazásom is megvalósulhatott; nyár közepén Olaszország bájos szigetére, Szicíliára jutottam el, majd augusztus végén a svájci ékszerdoboz, Bázel városát látogattuk meg édesanyámmal. Mindkét hely levett a lábamról, a maguk egyszerű-de-nagyszerűségével. Jövőre nagyon szeretném Szicília más városait is bejárni, bízom benne, hogy sikerül.

naplemente_etna_szicilia
siracusa_dionuszosz fule_szicilia
st_alban_tor_bazel
bazel látképe a viz közepéről
st_paul_templom_bazel

Belföldi kirándulások

Persze itthon, belföldön is számos helyre kirándultam és jutottam el, igazán lenyűgözött a székesfehérvári Bory-vár, de nagyon tetszett a Naplás-tó új kilátója, vagy a Velencei-tónál a Bence-kilátó is, és még sorolhatnám. Ráeszméltem, hogy Magyarországon is mennyi csodás hely van, akár már Budapest környékén is, amely mind-mind felfedezésre vár!

naplas-to_budapest
befagyott velencei to_bence kilato
bory var_tornyok; szekesfehervar

Téli elcsendesedés

Az ősz és a téli időszak viszont idén sokkal inkább a befelé fordulásról szólt, mint korábban. Nem tagadom, nagyon hiányzik, hogy újra önfeledten távolibb országokba is el tudjak utazni, de sajnos a járványhelyzet miatti korlátozások és a túlzásba vitt szabályozások még engem is elkedvtelenítettek a nagyobb léptékű, hosszabb utaktól. Sajnos ez a vírus pont azt az érzést vette el tőlem, amit annyira szerettem az utazásban: az önfeledtséget, a gondtalanságot. Az idén hasított belém ez a felismerés. Utazás közben legjobban a gondtalanságot élvezem, élveztem eddig. Kiszakadhattam az itthoni mókuskerékből, felfedezhettem új tájakat és kultúrákat. Tudtam, hogy ha megveszem a repülőjegyem és lefoglalom a szállásom, akkor oda fogok tudni utazni és élvezni tudom a pihenést, nyaralást. A Covid-vírus megjelenésével pont ez az érzés szűnt meg számomra, hiszen egy esetleges pozitív PCR teszttel már a repülőgépre sem engedik fel az embert. A negyedik hullám elterjedése miatt született meg bennem az a döntés december elején, hogy egy spanyolországi városlátogatás helyett inkább belföldön,  Szegeden időztem pár napot.

szeged_dom; előtte szeged felirat
zsinagoga szegeden

Nehéz év volt a 2021-es év, sok korlátozással és túlszabályozással. Mégis, azt gondolom, megtanított engem és talán másokat is arra, hogy csak előre szabad nézni, és alkalmazkodnunk kell az élet történéseihez mindig, minden körülmények között. Higgyünk együtt abban, hogy a 2022-es évünk már hoz enyhülést - minden tekintetben!

 

 

A cikk írásának dátuma: 2021. december 23.  

További élménybeszámolókért és hasznos utazási tippekért, információkért kövesd Facebook és Instagram oldalam! :)

Ha tetszett az írásom, oszd meg másokkal is! Köszönöm!

Ilyennek láttam a 2020-as évet

seychelle-szigetek; tengerpart; óceán
bottom of page